10 Nisan 2016 Pazar

Kan Şarkısı-Anthony Ryan/Blood Song




   Merhaba arkadaşlar,bugün size muhteşem bir kitap getirdim...
Gerçekten elinizden bırakamayacağınız,ev yansa 'ne bölüyorsun yaa' diyeceğiniz bir kitap kendisi :D
   Anthony'ciğimim ilk romanı imiş kendisi ve hakkını yememek gerek,gerçekten yazarlık dünyasına çok sağlam bir giriş yapmış kendisi bu kitapla.
   Kan Şarkısı Kuzgunun Gölgesi serisinin ilk kitabı,ikinci kitap da bir süre önce çıktı.Konusu babası tarafından eğitilip Diyar'ın seçkin savaşçılarından olması için İtikad'ın Altıncı Nişan'ına verilen Vaelin Al Sorna'yı anlatıyor.(Altıncı Nişan savaş sanatlarının nişanı oluyor arkadaşlar.)Bu memleket bir kuşak önce dönemin o anki kralı tarafından zorla birleştirilmiş yeni bir devlet,devletin içindeyse ona yarı yarıya bağlı İtikad Nişanları var.İtikad dediğimiz din oluyor,kendine ait öğretileri var ve her nişan İtikad'ın bir yönüyle ilgileniyor;kimisi irfan kimisi şifa kimisi itikad vs. 
   Vaelin bu Nişan'da altı yıl boyunca eğitiliyor ve belli başlı sınavlara giriyorlar.Sınavlarımız çok zorlu arkadaşlar,öyle ki her yıl birkaç çocuk ölüyor bu sınavlarda.
   Ancak Vaelin'in tek derdi sınavlar da değil,onun çok önemli ve fazlasıyla tehlikeli bir özelliği mevcut : Kendisi Kan Şarkısı'na sahip.Bunu uzun seneler boyunca kendisi bile bilmiyor,sadece çok güçlü bir hayatta kalma içgüdüsü zannediyor.Çok sonra kendisi hakkında gelmiş kehanetler olduğu ortaya çıkıyor,Nişanların aslında sadece altı tane olmadığı gerçeğini öğreniyor ve hepsinin yanında birde kralın entrikalarıyla uğraşmak durumunda kalıyor.
    İnsana nefesini tutturan,devamı nerede diye sorduran suikastlarla,büyülerle,entrikalar ve savaşlarla dolu bir kitap ve sonuna kadar tavsiye edeceğim,adına tişört bile bastırabileceğim bir kitap arkadaşlar :D
   Okumazsanız çok şey kaçırırsınız,mutlaka deneyin :D Hepinize iyi eğlenceler ve güzel günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder