16 Haziran 2016 Perşembe

SÜPER İYİ GÜNLER (MARK HADDON)

 
merhaba arkadaşlar  ben calypso :-)
bugün sizlere aslında kategorisine tam karar veremediğim bir kitap getirdim. Hem güncel hem öğretici  hemde modern klâsik bir kitap. 
Kitabımız "süper iyi günler".
Baş karakterimiz bir çocuk ama sıradan bir çocuk değil .Christopher Boone  15 yaşında otizmli bir çocuk ,açıkçası bu kitabı okuyana kadar otizm hakkında bir şey bildiğim söylenemez .Baş karakterimiz çok zeki ve çok çok tatlı bir çocuk ,okulda özel eğitim alıyor ,mimik ve jestler hakkında pek bilgisi yok ama müthiş bir matematik yeteneği var, 7.507'ye kadar olan tüm asal sayıları sayabilir yada tüm ülkeleri ve onların başkentlerini ... Çok ilginç değil mi ? Bence öyle .
Burdan yazarımızı da tebrik ederim. kitabı öyle bir yazmış ki christopher gerçekten varmış gibi hissediyorsunuz. Çünkü kitabın konusunun dışında içerisi yani biçim ve hazırlanış şekli de çok ilginç, mesela normalde kitapların içerisindeki bölümler  1,2,3 diye sıralanırken bu kitap 2,3,5,7 diye gidiyor ,ve emin olun bunun çok mantıklı bir açıklaması var. 

Kitabımız otizmli bir arkadaşı anlatıyor dedik ama olayı birtek bu değil . Genç christopher ve hayatı hakkındaki gizemler de mevcut .
Komşusunun köpeğinin ölmesiyle başlayan gizemli olaylar zincirini otizmli christopher profesyonel bir şekilde çözüyor.Dedektiflik merakı hayatı hakkındaki birçok gerçeği öğrenmesini de sağlıyor.
Bende dâhil birçok kişi otizmli insanların normalden daha geri bir zekâ seviyesinde olduğunu düşünüyor,ama bu kitap tüm önyargılarınızı yıkıyor.
Tatlı christopher ,üstün zekâsı ve tebessüm ettiren alışkanlıklarıyla çok keyif alacağınız müthiş bir kitap . 
Veda etmeden son bir spoiler daha vereyim christopher arabaların renkleriyle ilgili çok büyük bir gizeme sahip :-) çözmeniz dileğiyle...
Umarım yarın 5 kırmızı araba görürsünüz ve SÜPER İYİ BİR GÜN GEÇİRİRSİNİZ .
görüşmek üzere :-) :-) :-)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder