8 Aralık 2016 Perşembe

GURUR VE ÖNYARGI (JANE AUSTEN)

Selam  arkadaşlar ben calypso:-)
Bu haftaki paylaşımım çok çok sevdiğim bir kitap olacak. Açıkçası klâsik kitap tutkumun başlangıcı olan kitap diyebilirim . Bu paylaşım için normalden daha fazla özenmek istedim umarım bunu becerebilirim . (Son olarak küçük iki not  :
Öncelikle bu kitabı güncel dizilerden birinde sıkça bahsedildiği için okumadım en 7 kez olmak kaydıyla lise 1.sınıfta okudum. Son olarak ta kitap bir çok kez sinemaya uyarlandı size bu filmlerden bir kaç küçük kare göstermek istedim vr filmleride izlemenizi tavsiye ederim .)

Evet gelelim kitabımıza ,kitabımız GURUR VE ÖNYARGI başlıkta da gördüğünüz gibi




Ana karakterlerimiz Elizabeth BENNET ve Fitzwilliam DARCY

Herşey darcy 'nin en yakın arkadaşı bingley 'nin elizabeth ve ailesinin yaşadığı taşraya taşınınca başladı .Darcy elizabethve ailesiyle bir baloda tanıştı . Ailesinin sığ ve görgüsüz tavırlarının yanısıra annesinin bitmek bilmeyen iltifatlarını alan darcy bu ailenin bayağı bir aile olduğunu kızları ne kadar güzel olursa olsun asla bir hanımefendi gibi olamayacaklarını düşündü.
En yakın arkadaşı bingley o baloda elizabeth'in ablası ve civarın en güzel kızıyla defalarca dans edince,Darcy arkadaşını uyarmayı aklına not etti. Danstan sonra Darcy'nin yanına gelen Bingley elzabeth'in de çok hoş bir hanım olduğunu neden onunla dans etmediğini sordu ve Darcy elizabeth'in sıradan bir güzeliği olduğu yanısıra hanımefendi olacak nitelik ve gururu olmadığını söyledi, bu sözleri duyan elizabeth geldiği andan beri kibirli ve kendini beğenmiş olduğunu düşündüğü beyefendi hakkında hiçte yanılmadığını bay Darcy 'nin tam bir kibir abidesi olduğuna emin oldu.

Darcy ülkenin sayılı arazilerinden birine sahip olan kültürlü,soylu ve zengin bir adamken elizabeth orta halli ,görgüsü az,taşrada yaşayan ve kalabalık bir aileden gelmektedir. Buna rağmen elizabeth okumayı seven annesine ve -jane hariç- kız kardeşlerine rağmen görgülü ve gururlu bir kızdır.
Birbirlerine karşı önyargıları olan bu ikilinin arası bir zaman sonra kasabaya gelen ordu içinde görev alan bir subay nedeniyle iyice açılır. bu davetsiz misafir Darcy hakkında neler biliyor?
Darcy ve elizabeth arasındaki olaylar nasıl çözülecek?
zamanla aralarındaki aşk ve tutkunun ortaya çıkacağı ikiliden hangisi aşk'ı hangisi gurur'u tercih edecek ?

Bunun gibi binlerce sorunun cevabı bu iki inatçı keçinin yer aldığı kitapta okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum bu dönemin bile en güzel aşk örneklerinden olan bu kitabı yıllar yıllar önce kaleme alan jane austen'a binlerce kez teşekkür ederim bu güzel kitabı bizlere sunduğu için .

Evet düşündüğümden kısa oldu ama gerçekten hiç spoiler vermek istemedim olay gurur yaptılar ,sonra itiraf ettiler mutlu son gibi olmadığı ve  arada bir sürü olay geçtiği için okumanızı bir kez daha tavsiye ederim emin olun pişman olmazsınız.

Bir dahaki yayında görüşmek üzere kendinize iyi bakın.
Keyifli okumalar ...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder