14 Aralık 2016 Çarşamba

HAYAL ETMEDİĞİN KADAR (JULİA QUINN)

Merhaba arkadaşlar  :-)
Ben calypso, bugün sizlerle yine bir julia quinn romanı paylaşacağım .
Bridgerton serisi kadar revaçta olmasa da iyi sayılabilecek kayıp dük serisinin ikinci kitabı olan " hayal etmediğin kadar" .

Aslında bu kitabın kayıp dük serisinin ikinci kitabı olduğunu bilmiyordum. Bence birinci ya da ikinci kitap olması pek birşey değiştirmiyor , çünkü birinci kitapta bambaşka bir aşk anlatılıyor.
Zaten iç-içe yazılmış bu iki kitapta da her iki kitabın baş karakterlerini sıkça göreceksiniz bir nevi aynı olayın farklı gözlerle anlatılması da diyebiliriz.

Gelelim kitabımıza ;
Hayal etmediğin kadar kitabının baş karakterleri  7.Wyndham dükü Thomas Cavendish ve leydi Amelia Willoughby.

Daha bebeklikten sözlenmiş olan bu iki genç birbirlerine karşı herhangi bir şey hissetmiyor, sadece zorunda oldukları anlaşmayı gerçekleştirecekleri vakti bekliyorlardı.
Thomas bir nişanlısı olduğunu bildiği halde evleneceği kadını tanımak için hiçbir çaba sarfetmeyen ,sadece toplum gerekliliklerini yerine getiren bir adamdı ta ki o balo gecesine kadar .
O gece yine diğer tüm davetlerde olduğu gibi gelecek ,nişanlısına çok güzel olduğunu söyleyecek, onunla dans edecek ve gecenin kalanını başka kollarda geçirecekti- en azından amelia böyle düşünüyordu.- 

Dük o gece davette tıpkı amelia'nın düşündüklerini yapacaktı ama beklediği gibi olmadı çünkü nişanlısı amelia bu kez tüm iradesini kullanarak dük'ün dans teklifini reddedip salonu terketti. 
Dük amelia'nın yaptığına bir yandan şaşırırken bir yandan yıllardır aklına getirmediği nişanlısının göründüğünden daha zeki olduğunu kavradı ve ilk kez o gece  bahçe de yaşadıklarından sonra kibirli dük amelia ile ertelediği evliliği bir an önce gerçekleştirme isteği duydu.

Amelia yıllarca bir düşes olmak için yetiştirilen ,nişanlısının umrunda olmadığını bilen zeki ve asi bir leydiydi.
Balo gecesi herkesin beklediği şeyi yapmayıp kibirli dük'ü şaşırttığı için içten içe mutlu olan amelia kafasını dinlemek üzere bahçeye çıkmıştı.
Bir süre sonra yanına gelen nişanlısıyla konuşmaya başlayan amelia aslında onun ne kadar hoş biri olduğunu o gece farketti.
Ve  Amelia nişanlı oldukları 20 yıl boyunca belki de ilk defa bunu 
 hissedecek birşey yaşadı zirâ kibirli dük ilk kez kendisini öpmüştü.

Yıllardır birbirini önemsemeden yapacakları zorunlu evliliği bekleyen çift ilk kez tutkulu bir aşk yaşamaya başlamışken kayıp bir kuzen ortaya çıkarsa ve dük tüm unvanını kaybederse ne olur?
Yıllar önce yapılan anlaşmaya göre amelia 7.Wyhndam dükü ile evlenecekti peki ya dük 20 yıllık nişanlısı olmazsa?

Ah sanırım bu her ikisi  içinde berbat birşey olur zira her ikiside yıllardır umursamadıkları nişanlıya geri dönülemez biçimde aşık olmuştu.


Romantik severler kitap başına :-)
Bir daha ki yayında görüşmek üzere kendinize iyi bakın.
Keyifli okumalar :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder