1 Ağustos 2016 Pazartesi

Kıvılcım - Ruth Frances Long

   Merhaba arkadaşlar, ben Charmzura. Bugün size kitap fuarında delirip de yapıştığım ama alırken aslında hiç bir fikrimin olmadığı bir kitabı getirdim. 😃 Ciddiyim,bu sene kitap fuarında çalıştım ve tamamen bu sebeple öğrendiğim bir yayınevinin kitabı kendisi. 😂 Ancak yanlış anlamayın,kitap hiç de fena değildi.
   Bugün yorumu biraz kısa tutmaya niyetliyim,o yüzden hemen size kitabın konusundan bahsetmek istiyorum. Bir kızımız var,adı Izzy Grigory,soyisme dikkat. Sonra bir de esas oğlan var,böyle dövmeli küpeli filan,onun adı da Jinx. Şimdi bizim Izzy arkadaşlarıyla buluşmaya giderken bir duvarda çok detaylı,biraz ürkütücü olsa da fazlasıyla güzel bir melek figürü görüyor. Figürün gözlerinin altı sanki graffitiyi yapan arkadaş azıcık akıtmış gibi dursa da geri kalanı nizami. Izzy fotoğrafı çekiyor çekmesine ama arkasından gelen pasaklı bir dilenci onı hemen yan taraftaki dar sokağa itmeye ve sonrasında da telefonunı alıp kaçmaya karar veriyor. Izzy durur mu peki? Tabi ki hayır,onun peşinden yardırıyor bizim kız da 😃 Ama nafile,en sonunda adamı yakalayıp almak istese de pasaklı amca telefona iyice bağlanmış olacak ki,vermiyor. Ancak arkadan gelen,ona telefonu vermesini emreden sesten sonra telefondan vazgeçiyor. İşte bizim çift böyle tanışıyor. Gerçi arada telefon atomik parçacıklara ayrılmak suretiyle ekranlara veda ediyor ama olsun. 😃 
   Bizim oğlan kızı o sokağın çıkışına kadar bırakıyor,kız tam o graffitinin yanından geçerken meleğin gözlerini üzerinde hissetse de bunu yaşadıklarına veriyor. Yani graffitinin sizi izlemesi çok saçma,değil mi? Tabi ki de değil arkadaşlar. 😒 
   Jinx'in orada oluşunun sebebi de aynı graffiti. Hanımının emri üzerine gidip kıvılcımı toplamak zorunda. Ancak tahmin edin bakalım ne? Kıvılcım  yerinde yok! 😱 
  Peki nedir bu kıvılcım? Kimdir bu Jinx'in hanımı? Kendisi hangi ailedendir? Hemen bakalım arşivlere... Şimdi şekerler,kıvılcım dediğimiz şey,bir melek öldükten sonra arkasında bıraktığı kor gibi bir parçacık oluyor. Bizim oğlanın hanımı da kendisi de fae aleminin birer mensubu olmaktalar. Periler yani. Bzim zavallı Jinx de babasının ve annesinin kimliği yüzünden esas ailesinden alınıp barış hediyesi olarak hanımım dediği fazla şeker sürtüğe el altıcısı olarak verilmiş,lanetlenmiş,peri aleminden bir başka yaratık.
   Her neyse,şimdi bu kıcılcımı hanımın neden istediğine gelelim. Kıvılcımlar peri aleminde bir tür çok çok değerli para birimi gibi. Kimin daha çok kıvılcımı varsa o daha güçlü kabul ediliyor. Ancak bu kıvılcım diğerlerinden de özel çünkü ait olduğu melek sıradan bir melek değil. İntikam yemini etmiş,sevgilisini geri getirmeye kafsyı takmış ayrı bir psikopat. Sevgilisi Lucifer Morningstar oluyor,evet. Ve tahmin edin bakalım kıvılcım kimin içinde? 
   Izzy'ye dönecek olursak,çok tatlı bir ailesi var. Ancak bu olayın olduğu gün başka bir şey daha oluyor,babası bir kaza geçirerek hastaneye kaldırılıyor. Hastanede fazla kızıl saçlı bir kadın ona plastik bir bardakta bir içecek uzatarak babasına içirmesini söylese de Izzy bir şey gördüğünden kaseyi düşürerek içeceği döküyor. Bizim kızıl delirerek bağırıp çağırmaya başlayınca annesi geliyor ve kadını görüyor. Ve o da deliriyor. Izzy cevapların ve babasını kurtarmanın peşinde koşarken çeşitli misafirler evine geliyor. (Melek türünden) Ve onlardan korkan Izzy içinde yeni yeni duymaya başladığı sese kulak vererek nasıl olduğunu anlamadığı bir şekilde onları def ediyor. 
   İçinde ne olduğunu çeşitli yollardan öğrenen ve onu çıkarmaya çalışan Izzy'ye yardım bizim oğlandan geliyor. Ama aslında pek de yardım sayılmaz. Neler döndüğünü az çok anladınız mı?
   Bu yolda Izzy aslında Grigory soyundan gelen birisi olduğunu,yani iki dünya arasındaki kapının ve perilerin rahat durmasını sağlayan bir koruyucu olduğunu ve aslında 'hangi' aileye mensup olduğunu öğreniyor.
   İlginç bir kitaptı diyebilirim. Özellikle bir dalda diğer  pek çok kitaptan farklıydı. Kıvılcım'da normalde okumaya alışık olduğumuz halde beraber pek görmediğimiz iki tür bir aradaydı. Böyle kitaplara çok rastlamadığımı söykeyebilirim. Her ne kadar sizi tamamen avcunun içine alabilen bir kitap olmasa da kendini okutuyor. Okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar 😊 Bir dahaki görüşmemize dek kendinize cici bakın. 😙
  Not : Yorumu kısa tutmaya niyetliyim dedim ama çenemi tutmakta yine pek becerikli olamadım malesef,kusuruma bakmayın. 😅

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder